21 Haziran 2015 Pazar

BİLİŞİM YAZILARI : Windows 8.1'de ki gizli başlat menüsü !



Windows 8.1'de gizli bir "Başlat" menüsünün bulunduğunu biliyor muydunuz?

Windows 8.1 işletim sistemi görev çubuğuna gizlenmiş "başlat menüsünü", hiçbir üçüncü parti yazılıma gerek duymadan aktifleştirebilirsiniz. Klasik Başlat menüsüne oldukça yakın bir görünüme sahip olan bu gizli menü, birkaç basit adımdan sonra ortaya çıkarılabiliyor.

Görev çubuğuna sağ tıklayıp Araç Çubukları -> Yeni Araç Çubuğu seçeneğini çalıştırın. Ekrana genel pencerenin adres satırına C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs kısayolunu yazarak Enter tuşuna basın. Böylece ilgili klasör açılacaktır. Son olarak "Klasör Seç" diyerek işlemi tamamlayın.

Tüm adımları doğru bir şekilde tamamladığınızda görev çubuğundaki bildirim alanının sol kısmında "Programlar" isimli yeni bir menü göreceksiniz. Bu menü aracılığı ile sisteminize kurulu programlara kolayca ulaşabilirsiniz.

Son olarak Modern Uygulamalar'ın bu menü altından başlatılamadığını ve bu ipucunun Windows 8.0 için geçerli olmadığını belirteyim. Son olarak bu menünün Windows 7 üzerinde de aktifleştirilebildiğini söyleyleyim.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Windows 8.1, gizli başlat menüsü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU