21 Haziran 2015 Pazar

PC ÇÖZÜMLERİ : Modem Kurulum Ayarlarını Yapma ve Kablosuz İnternet (Wifi) Şifresini Ayarlama

 

Modeminize reset attınız ve internete bağlanamıyorsanız. Modem kurma ayarlarını yapmayı bilmiyorsanız veya Kablosuz ağ şifresini tekrardan ayarlamak istiyorsanız aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak gerekli tüm modem kurulum ayarlarını yapabilirsiniz. Modeminizin Wlan Vlan ayarlarını yapabilir değiştirebilir mevcut şifrelerinizi görebilirsiniz. Ayrıca modemi daha önce başka bir yerde kullanıyor ve modemi başka bir yere taşıdıysanız aşağıdaki kurulum ayarları yaparak gerekli düzenlemeleri sağlayabilirsiniz.

Modem Kurulum ve İnternet Ayarlarını Yapma ve İlk ADSL Modem Kurulumu Nasıl Yapılır:

Burada bilmeniz gereken iki konudan bahsedeceğim bunlar Wifi kablosuz ağ şifresini değiştirme veya yeniden oluşturma ve İnternetiniz çalışmıyorsa yapmanız gerekenleri sırasıyla yazacağım.

Öncelikle Modeminizin resetlenmiş olduğunu varsayıyorum. Yani yeni alınmış bir modemde neler yapılması gerekmektedir bunlardan bahsedeceğim ve ilk olarak internet ayarlarımızı yapacağız.


Modem İnternet Ayarlarını Yapmak;

Öncelikle elinizde Kullanıcı Adı: 2761512302@ttnet Şifre: adsl15 benzeri bir modemin Ttnet internet sağlayıcısından hat almasına ve internet bağlantısına erişebilmesine izin verecek sadece bulunduğunuz yerdeki hattınıza tanımlı bir kullanıcı adı ve şifre bulunması gerekmektedir. Eğer yoksa 444 0 375 numaralı ttnet müşteri hizmetlerini arayarak alabilirsiniz ve birde modeminizin arkasında Telefon hattını bağlamış olmanız ve modemin çalışıyor olması gerekmektedir. Modeminizin ADSL hattını almaya çalıştığını yani ADSL lambasının yanıp sönmeler sonunda sabit olarak yanması gerekmektedir. Kullanıcı adını ve şifresini girmediğimiz için internet ışığı yanmaz.

Ardından modeminize bağlantı yapmış olmanız gerekmektedir. Bu bağlantıyı bir ETHERNET kablosu veya KABLOSUZ olarak modeme Sınırlı Erişim olarak da olsa bağlanmanız gerekmektedir.

Bu bağlantıyı yani ilk bağlantı sırasında sıkıntılı olan modemde bir şifre varsa ve sizden şifre istiyorsa fabrika ayarlarında tanımlanan şifre modemin arka yüzünde WLAN şifresi olarak bulunan şifreyi girebilirsiniz.

Bağlantıyı Sınırlıda olsa yaptıktan sonra internet ayarlarımızı yapmak için varsayılan ağ geçidi numarasıyla modemin ayarlarına giriş yapmamız gerekmektedir.

Varsayılan Ağ geçidi Numarasını Öğrenmek ( Modemin arayüzüne yani Ayarlarına girmek için Gerekli olan adres numarayı öğrenmek için) ;

Bilgisayarım>Denetim Masası>Ağ ve Paylaşım Merkezi>Ağ Bağdaştırıcı Ayarlarını değiştire giriyoruz. Açılan ekranda Bağlandı yazan yani üzerinde kırmızı Çarpı olmayan simgeye iki defa basalım ve Açılan ekranda Ayrıntılar bölümüne girelim. Aşağıdaki resimden de varsayılan ağ geçidi numarasını nasıl öğrenebileceğinize dair yolu görebilirsiniz.




IPv4 Varsayılan Ağ Geçidi bilgisinin karşısında yazan 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 sizde ne yazıyorsa o numarayı alın ve bir internet tarayıcısına girelim. Yani facebook.com yazar gibi 192.168.1.1 yazarak girelim.

İnternet Sayfası sizden şifre isteyecektir. Kullanıcı adı genelde admin şifrede ttnet olabilir. Yada kullanıcı adı ve şifrede admin olabilir. Burada takılırsanız modemin arayüzüne girmek için gerekli bilgiler modemin kılavuzlarında veya modemin üzerindeki etiketlerde yazabilir. Eğer hala modemin ayarlarına giremiyorsanız modeminizin arayüz şifresi daha önceden değiştirilmiş olabilir bu sebeple modeminizin arka yüzündeki reset bölümüne ince uzun bir ****lle reset deliği içerisinde bulunan düğmeye 10 sn kadar basarak modemin sıfırlanmasını yani resetlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu ekranı da geçtikten sonra açılan pencerelerde hızlı kurulum veya quick setup gibi ibareler yardımı ile ayarlarınızı yapmanız gerekmektedir. Yada daha iyi bir bilgiye sahipseniz Modem arayüzünde İnternet veya DSL bölümleri içerisinde bulabileceğiniz düzenle ayarla gibi ibarelerden sonra açılan veya direkt açılan kullanıcı adı ve şifre girme ekranlarına gerekli bilgileri yazdıktan sonra kaydet demeniz yeterlidir.

Ancak Hızlı kurulum arayüzlerindeki talimatları takip ederek rahatlıkla ayarlarınızı yaparsınız. Zaten genelde tüm ayarlarınız yapılandırılmış sadece kullanıcı adı ve şifre yoktur. Bunu da siz girip kaydettiğiniz de yada hızlı kurulum ara yüzünü tamamladığınızda modem ayarlamayı bitirmiş olacaksınız.

Aşağıdaki resimde şifre girme ekranı verilmiştir modemden modeme farklılık göstermektedir ancak benzerdir.




Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi ADSL kullanıcı adı ve Şifrenizi yazmanız gereklidir. Yeni modemlerde reset attıktan sonra bu ayarlar otomatik yapılmaktadır ancak bazen el ile girmeniz gerekebilmektedir. Eğer TTNET ADSL kullanıcı adınızı unuttunuz veya hatırlamıyorsanız Ttnet müşteri hizmetlerini arayıp gerekli bilgileri alabilirsiniz (444 1 375). Farklı bir şirketten hizmet alıyorsanız @ttnet yerine farklı ibareler yazmanız gerekebilir. Ayarları Kaydet dedikten sonra bir kaç dakika bekleyin DSL ve internet ışığı sabit yandıktan

sonra tarayıcınızı yeniden kapatıp açın ve internet bağlantısını kontrol edin. Google Chrome'u kullanıyorsanız kapatıp açın ve bir internet adresine gitmeye çalıştığınızda sol alt tarafta proxy komut dosyası alınıyor dosyası indiriliyor Ana bilgisayar çözümleniyor gibi ibarelerin modem ile bilgisayar arasındaki veri akışını yapmasını bekleyin. Kısa süre içerisinde internet gelecektir. (Eğer ADSL ve İnternet Lambalarınız yanıyor ise.) İnternet ışığınız yanmış ancak Bağlantıya hala sınırlı diyebilir ancak proxiyi dediğim gibi tarayıcı aldıktan sonra Kablosuz ağ simgesinin üzerindeki ünlem işareti ve Sınırlı bağlantı ibaresi de normale dönecektir. Evet umarım Modem Kurulumu Yapmayı anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir.


Bu ayarları yaptıktan sonra kalan tek şey Kablosuz Ağ şifresini oluşturma veya değiştirmedir.

Modem Kablosuz Ağ (Wifi-Wlan) Şifresini Değiştirme Veya Ayarlama;

Yukarıdaki varsayılan ağ geçidi ile modem ayarlarına girmekten bahsetmiştim. Bu modem arayüz ayarlarına ulaştıktan sonra. Kablosuz Güvenlik Security gibi ibareler bulunan menüler içerisinde Kablosuz Ağ Güvenliği gibi ekranlarda şifre ayarlama ve SSID: yani kablosuz ağınızın ismini ayarlayıp Preshared Key Kısımları yani Kablosuz Ağ Şifresini oluşturabileceğiniz ekranlar bulunmaktadır. Ayrıca Kablosuz ağın şifre güvenliğinin türünü yani şifreleme türü olarak WEP WPA veya WPA2 türlerinden WPA2'yi kullanabilirsiniz. (WPA2 en güvenilir olanıdır.) Vermiş olduğum bu ibareler modemden modeme değişiklik gösterebilir.



Yukarıda görülen resimde görüldüğü gibi SSID adını Yani Wlan Adını GOOGLE+ olarak ayarladım ve şifresini de parolada görüldüğü gibi ayarladım. Bu ekranda yaptığınız ayarı kaydettikten sonra modeminizin Kablosuzu yayını kesilecek ve yaptığınız ayarlar ile kısa bir süre içerisinde tekrardan başlayacaktır. Ayrıca bu ekrana ulaştığınızda daha herhangi bir değişiklik yapmadığınız bilgi şu anda kablosuzdan yapılan yayına ait bilgilerdir. Burayı isteğinize göre ayarlaya bilirsiniz. Unutmayın Her kaydet dedikten sonra modemi bir kez yeniden başlatmanız gerekebilir.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Modem, Kurulum Ayarları, Kablosuz İnternet, Wifi Şifresi, Ayar]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU