10 Haziran 2015 Çarşamba

WEB ÇÖZÜMLERİ : Türkiye'ni İlk Bulut Sistemi Projesi : ScloudOS



Yine göğsümüzü kabartacak bir proje hayata geçti. Artık yerli bulut sistemimiz var.

Günümüzde pek çok bulut sistemi bulunmakta. Ancak bu sefer bahsedeceğimiz sistem yerli; ScloudOS.

Genel olarak ele aldığımızda bilişim aygıtları arasında ortak paylaşım sağlayan hizmet olan bulut sismeti, ilk defa %100 yerli olarak ScloudOS ile karşımıza çıkacak. Türkiye'nin ilk bulut projesi olan ScloudOS, açık kaynak kodlu olarak hayata geçirilmiş bir proje.

Selahattin Yüksel ve ekibindeki arkadaşları tarafından gerçekleştirilen proje, kullanıcılara doya saklama imkanı dışında bu dosyaları bulut sistemi üzerinden gelişmiş uygulamalarla kullanma imkanı da sağlamakta.



ScloudOS, kullanıcılara hem özel masaüstü ve uygulamalar bölümü hem de ayrı çalışma grupları oluşturabilme imkanı sunmakta. Böylece geliştiriciler birbirleri ile bulut sistemi üzerinden daha kolay ve verimli çalışabilme imkanına sahip. Bu sistem üzerinden dosya ve veri aktarımı da gerçekleşmekte.

Geliştiricilere SDK Araçları ve kendilerine ait uygulama mağazası da sunulmakta. SDK Araçları sayesinde uygulama geliştirme ve uygulamaları sisteme entegre edebilme imkanına sahip geliştiriciler, kendilerine ait uygulama mağazasında da 'Fotoğraflar', 'Notlar' ve 'Code Studio' olmak üzere 3 uygulamaya sunulmakta. Tabi bu durum şu an için geçerli. Yani sistem geliştiğinde geliştiricilere sunulan mağaza uygulamaları da artacaktır.




Beta aşamasında olan ScloudOS bulut projesi, kişiselleştirilebilir arayüz imkanı ile web üzerinden ücretsiz olarak sunulmakta. Detaylı bilgi ve projeye katılmak isterseniz ScloudOS'a buradan ulaşabilirsiniz.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Türkiye, Bulut Sistemi Projesi, ScloudOS]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU