21 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Microsoft, İçerik Oluşturucu Güncellemesi için Zamanlanmış Windows Defender Güvenlik Merkezi Sunuyor

Microsoft, İçerik Oluşturucu Güncellemesi için Zamanlanmış Windows Defender Güvenlik Merkezi Sunuyor

Windows 10 Creators Güncellemesi, Windows Defender Güvenlik Merkezi adında yeni bir ayarlar paneli bulunan varsayılan Windows Defender antivirüsünün bir yükseltmesini içeriyor.

Windows Defender program yöneticisi Shekhar Saxena’ya göre, bu yeni güvenlik merkezi tüm güvenlik ve gizlilik ayarlarını tek bir yerde toplar ve teknik olmayan kullanıcılar için daha kolay yönetim sağlar.

Yeni Windows Defender Güvenlik Merkezi beş yeni bölüm içeriyor.

İlki, tüm virüsten koruma koruma denetimlerini tek bir yerde birleştirecek olan “Virüs ve tehdit koruması” dır.

Windows Defender Güvenlik Merkezi – Virüs ve tehdit koruması

İkincisi “Güvenlik Duvarı ve Ağ Koruması“, Windows yerleşik güvenlik duvarının etrafında odaklanan bir bölüm. Buna ek olarak, şu anda “Ağ ve paylaşım merkezi” kontrol paneli seçeneğinde bulunan bilgi kullanıcılarının aynısı olan yerel ağlarla ilgili bilgiler de dahildir.

Windows Defender Güvenlik Merkezi – Güvenlik Duvarı ve ağ koruması

Üçüncüsü “Kullanıcıların SmartScreen hizmetinin durumunu denetlemesine izin veren bir bölüm olanUygulama ve tarayıcı denetimi “, ki kullanıcılar Microsoft Edge veya Internet Explorer üzerinden tehlikeli sitelere giderken uyarıları ve uyarıları gösterir.

Windows Defender Güvenlik Merkezi – Uygulama ve tarayıcı denetimi

Dördüncüsü “Cihaz performansı ve sağlığı“, kullanıcıların PC’nin sağlık raporunu kontrol etmesini ve hatta varsayılan ayarlarına sıfırlayarak işletim sistemini “yenilemelerini” sağlayan bir bölümdür.

Sağlık raporu, PC’nin OS güncelleme işlemleri, sürücüler, pil ömrü veya sabit sürücünün kapasitesi ile ilgili olabilecek herhangi bir sorunu içerir. Kullanıcılar bu ayrıntıları “güvenlik” ile ilgili bulmazlar, ancak çoğu zaman bir şeyin yanlış olabileceği konusunda değerli bilgiler sağlarlar.

Windows Defender Güvenlik Merkezi – Aygıt performansı ve sağlık

En önemlisi de, beklediğiniz gibi, kullanıcıların Windows’un ebeveyn denetimleri, cihaz etkinliği raporları ve çevrimiçi satın alma oyunlarına ve uygulamalarına erişimi sınırlayan kontroller üzerinde kontrol etmesini sağlayan “Aile seçenekleri” adlı bir bölüm var.

Windows Defender Güvenlik Merkezi – Aile seçenekleri

Windows Defender Güvenlik Merkezi, Windows Defender’ın kendisine yeni özellikler eklememekle birlikte Defender markası altında önceden var olan çeşitli Windows güvenlik ve gizlilik ayarlarını toplar.

Kasım 2016’da , Rus antivirüs üreticisi Kaspersky Lab, yetkililerden Microsoft’u üçüncü taraf virüsten koruma ürünlerini kendi güvenlik çözümüne zarar vermek üzere sabote etmeye zorlamalarını isteyen yetkililerden istemek üzere AB ve Rusya’daki çeşitli ülkelerdeki yasal mercilere resmi şikayet etti.

Windows Creator Güncelleştirmesi bu yılın Nisan ayında yayınlanacak. Kullanıcılar, Windows Defender Güvenlik Merkezi’ni Windows Insider’ın oluşturduğu son sürümler aracılığıyla sınayabilir. Microsoft, yeni Windows Defender Güvenlik Merkezi ayarlarını ayrıntılarıyla anlatan bir video da yayınladı.

VİDEO LİNK : https://www.youtube.com/watch?v=QE-3zbvtdKI

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Microsoft, Güncelleme, Windows Defender, Güvenlik Merkezi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU