23 Nisan 2017 Pazar

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10'da Uzak Masaüstünü (RDP) Etkinleştirme

Windows 10’da Uzak Masaüstünü (RDP) Etkinleştirme

Uzak Masaüstü Protokolü veya sadece RDP, bir kullanıcının iki bilgisayar arasında bir bağlantı kurmasını ve uzaktaki bir bilgisayarın Masaüstüne erişmesini sağlayan özel bir ağ protokolüdür. Uzak Masaüstü Bağlantısı tarafından kullanılır. Yerel bilgisayara genellikle “istemci” adı verilir. Bu makalede, gelen RDP bağlantılarına izin vermek ve uzaktaki bir ana makineye bağlanmak için Windows 10’u nasıl yapılacağını göreceğiz.

Devam etmeden önce, RDP’nin nasıl çalıştığıyla ilgili bazı ayrıntılar burada. Windows 10’un herhangi bir sürümü uzak bir oturumu barındıracak Uzak Masaüstü İstemcisi olarak görev yapabilirken, Windows 10 Pro veya Enterprise‘ı çalıştırmanız gerekir. Windows 10 Uzak Masaüstü ana bilgisayarına, Windows 10 çalıştıran başka bir bilgisayardan veya Windows 7 veya Windows 8 veya Linux gibi önceki bir Windows sürümünden bağlanabilirsiniz. Windows 10, hem istemci hem de sunucu yazılımı ile birlikte gelir; bu nedenle herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymazsınız.

Windows 10’da RDP’yi nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır .

Windows 10’da gelen RDP bağlantılarına izin vermek ve yapılandırmak için aşağıdakileri yapın.

Klavyedeki Win + R kısayol tuşlarına basın. Çalıştır iletişim kutusu ekranda görünür, metin kutusuna aşağıdakini yazın ve Enter tuşuna basın:

SystemPropertiesAdvanced

Sistem Özellikleri / Uzak sekmesini açın.

“Uzak Masaüstü” bölümünde “Bu bilgisayara uzak bağlantıya izin verme” seçeneği işaretli olarak gelmektedir. Bağlantıya izin vermek için “Bu bilgisayara uzak bağlantıya izin ver” seçeneğini seçin.

Bu bilgisayara Windows Vista veya Windows XP’den bağlanacaksanız “Yalnızca Uzak Masaüstü’ nü Ağ düzeyinde Kimlik Doğrulama ile çalıştıran bilgisayarlardan yapılan bağlantılara izin ver (Önerilen)” seçeneğini kaldırın. Aksi takdirde, Windows’un eski sürümleri Uzak Masaüstünüze bağlanamaz.

Yönetici ayrıcalıklarına sahip kullanıcılar, zaten RDP üzerinden bağlanma hakkına sahiptir. Normal bir kullanıcı hesabı için bağlantıya izin vermeniz gerekiyorsa “Kullanıcıları Seç” düğmesini tıklayın.

Bu kadar..

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, Uzak Masaüstü]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU