21 Nisan 2017 Cuma

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10’da WiFi üzerinden Ethernet bağlantısını paylaşma

Windows 10'da WiFi üzerinden Ethernet bağlantısını paylaşma

Ethernet bağlantısını WiFi üzerinden paylaşarak, bir kablosuz yönlendirici kullanmadan ağa birden fazla cihaz bağlanmasına izin veriyorsunuz. Kablosuz bir yönlendiriciniz yoksa veya bir Ethernet bağlantısını çok sık paylaşmak istemiyorsanız kullanışlı bir özelliktir.

Çoğu durumda, internet bağlantılarını paylaşmak isteyen insanlar bir kablosuz yönlendiriciye yatırım yapacaktır. Bununla birlikte, kablosuz yönlendirici olmadan mevcut kurulumunuzu beğendiğinizde ve maalesef kendi arızanızdan kurtulmanıza izin veren, cihazlarınızdan biriyle ağ sorunlarınız var. Ayrıca, veri bittiğinde ve bir miktar daha elde edene kadar başkasının ağına girmesine izin vermiş olabilirsiniz.

Windows 10 işletim sisteminin tüm sürümleri , mobil hotspot özelliği aracılığıyla bir kerede 8 cihaza bağlanmanıza izin verir . Dahası, mobil hotspot bunun için bir şifre oluşturmanıza da olanak tanır.

Windows 10′ da Ethernet Bağlantısını Paylaşma

Görev çubuğunun sol tarafındaki "Başlat" menüsünü tıklayın. "Başlat" menüsünün sol tarafındaki bölmesinden "Ayarlar" dişli çark simgesini tıklayın.

"Windows Ayarları" ekranında, "Ağ ve Internet" düğmesini tıklayın.

"Ağ ve İnternet'in" sol tarafındaki bölmesindeki "Mobil etkin nokta seçeneğini tıklayın.

"Mobil etkin nokta" başlığını veren yerin altında, "İnternet bağlantısını diğer cihazlarla paylaş" seçeneğinin açık olduğundan emin olun.

Ardından, "İnternet bağlantımı paylaşın" açılır menüsünden, varsayılan olarak görüntülenmesi için "Ethernet" seçeneğini seçin. (Açılır menüden Ethernet'i seçme seçeneğini görmüyorsanız, şu anda bilgisayara bağlı bir Ethernet kablosu olmadığından bunun yalnızca sizin için bir seçenek olarak WiFi gösterilmesi durumunda durumun böyle olduğunu bilirsiniz seçmek.)

Ethernet bağlantısı çalıştıktan sonra Windows 10 işletim sistemi otomatik olarak onu algılar. Bu gerçekleşmediyse açılır menüyü tıklayıp Ethernet seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Windows 10, mobil hotspot için otomatik olarak bir ad ve parola atar. Bununla birlikte, "Düzenle" düğmesine tıklayabilir ve isterseniz adı ve parolayı değiştirebilirsiniz. (Mobil hotspot'a bağlanan kişilerin, bağlanabilmeleri için önce adı ve parolayı girmeleri gerekir. Birinin bağlantı kurmasını istemiyorsanız ve adı ve parolayı bildiklerini biliyorsanız, burada yeni bir şifre belirleme ve tekrar paylaşma şansınız vardır Yalnızca bağlanmak istediğiniz insanlarla birlikte.)

Yukarıdaki her şeyin hemen altındaki "Uzaktan Aç" başlığı kullanılıyor. Biraz gariptir, Windows bu seçeneği varsayılan olarak açık seçti. Bu, kullanıcıların başka bir cihazdan WiFi hotspot'u açmayı seçebileceği ve İnternet bağlantınızı kullanmayı seçebileceği anlamına geliyor. Ağ adınızı ve şifrenizi biliyorlar. WiFi'nizi kullanan kişilerin riskini ortadan kaldırmak için, bu seçeneği etkinleştirmeniz mantıklı olmadığı sürece bu seçeneği kapatmanız gerekir.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, WiFi, Ethernet bağlantısı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU