19 Haziran 2017 Pazartesi

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows'da internet hızını artırma

Windows’da internet hızını artırma

İnternetin hızı, her zaman dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için bir sorun olmuştur. Windows’da Internet hızının artması, daha hızlı bilgi işlem deneyimi için önemli bir adımdır.

İnternet, farklı ağların karmaşık bir ağıdır. İnsanları dünyanın dört bir yanından çevrimiçi bağlar. Bu küresel bir sistemdir. Her iki bilgisayar da İnternet’e bağlı olması koşuluyla herhangi bir kişi bilgisayardan başka herhangi biriyle iletişim kurabilir.

Geniş bant bağlantıları, çevirmeli bağlantılar ile karşılaştırıldığında çok daha hızlıdır. Yüksek hızlı İnternet bağlantısı olması daha fazla fayda sağlar. Yüksek hızlı İnternet bağlantısı sayesinde kullanıcı daha fazla sayfa görüntüleyebilir, daha fazla e-posta gönderebilir ve daha fazla video izleyebilir. Bir kullanıcı herhangi bir sorun olmaksızın daha kolay ve hızlı bir şekilde daha fazla içerik indirebilir veya yükleyebilir. Sinyali kaybetme şansı, bağlantı sabit olduğu için yüksek hızlı bir İnternet kullanıyorsanız daha az olur. İnternet’i herhangi bir çevrimiçi bankacılık için kullanıyorsanız, her zaman yüksek hızlı bir İnternet bağlantısı kullanmanız önerilir. İnternet bağlantınız yavaşsa, işlemlerinizi tamamlamadan önce oturumu kapatma şansınız yüksektir.

Windows İşletim Sisteminde internet hızını arttırkmak için bir kaç hile

Windows güncelleme dağıtımını kapatma: Windows güncelleme dağıtımını kapatarak; Windows’da İnternet hızını artırabilirsiniz.

§  Doğru bir Wi-Fi Adaptörü takın: Bazı Wi-Fi adaptörleri, donanımınızın tüm potansiyelini kullanamaz. Doğru Wi-Fi bağdaştırıcılarını yüklemek, Windows’da İnternet hızını artırmaya yardımcı olacaktır.

§  Windows güncelleştirmesi : Geçici olarak Windows güncelleştirmesini kapatmak Internet hızını elde etmenize yardımcı olacaktır. Genellikle Windows güncellemesi arka planda çalışacak ve bant genişliği büyük bir miktarda sürüyor.

§  İstenmeyen yazılımları kaldırın : Bazen, kullanıcı yanlışlıkla Internet hızını arttırmayı vaat eden kötü amaçlı yazılımlar yüklemiş olabilir. Sisteminize güvenilmeyen herhangi bir yazılım yüklememeniz önerilir. Bu tür yazılımları kaldırarak Internet hızını artırabiliriz.

§  Gereksiz programları görev yöneticisinden kaldırın: Çoğu durumda, bant genişliğinizin çoğunu alan bu gereksiz programlar olduğunu göreceksiniz. Bir kullanıcı bunu düzenli olarak kontrol etmelidir. Görev yöneticisini açarak hangi programların çalıştığını görebilir ve onları durdurabilirsiniz.

§  Güvenlik Duvarı’nı Devre Dışı Bırakma : İnternet hızını artırmak için herhangi bir kullanıcının deneyebileceği son seçenek Güvenlik Duvarı’nı devre dışı bırakmaktır. Windows Güvenlik Duvarı veya başka herhangi bir Güvenlik Duvarı, büyük miktarda İnternet bant genişliğini engellemeye veya kullanmaya çalışıyor olacak.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows, internet hızı]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU