1 Ağustos 2017 Salı

PC & WEB ÇÖZÜMLERİ : Windows 10 Başlatma sırasında uygulamaları veya dosyaları otomatik olarak açma

Windows 10 Başlatma sırasında uygulamaları veya dosyaları otomatik olarak açma

Her gün sık kullandığınız uygulamalar, dosyalar veya klasörleriniz var mı? Windows 10 PC'nizi başlattıklarında onları kullanıma hazır hale getirmek hoş olmaz mıydı? Bunu, başlangıç ​​klasörüne bu öğeleri ekleyerek nasıl yapacağınız aşağıda anlatılmıştır.

Açılış Sırasında Uygulamaları Otomatik Olarak Çalıştırma

Başlangıç ​​klasörünü açmak için , Çalıştır diyalog kutusunu getirmek için klavye kısayolunu Windows Tuşu + R tuşlarına basarak şunu yazın: shell:startup ve Tamam'ı tıklayın veya Enter tuşuna basın.

Çalıştır iletişim kutusuna geri dönün ve bu sefer yazın: shell:appsfolder ve Tamam'ı tıklayın.

Bu noktada hem Uygulamalar hem Başlangıç ​​klasörünü açmalısınız. Şimdi Windows 10 başladığında başlatmak istediğiniz masaüstü ya da UWP uygulamalarından kısayolları sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Herhangi bir nedenle Windows 10 Apps klasöründe olmayan bir uygulamanız varsa, kısayolunu Başlangıç ​​klasörüne sürüklemeniz yeterlidir.

Dosyalara, klasöre ve web sitelerine de kısayol ekleyebileceğinizden de söz etmeye değer. Örneğin, her gün bir Office belgesinde çalışmanız gerekiyorsa, dosyayı sağ tıklatın, Başlangıç ​​klasörünün üzerine sürükleyin ve burada Kısayol oluştur'u seçin.

İhtiyacınız olan öğeleri ekledikten sonra Başlangıç ​​klasörünü kapatın ve bir dahaki PC'nizi çalıştırdıktan sonra o uygulamaların ve dosyaların otomatik olarak başlatıldığını göreceksiniz. Öğeleri minik veya tam ekran olarak başlatacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Kısayolu sağ tıklatın ve Özellikler'i seçin. Ardından, Kısayol sekmesinde Çalıştır açılır menüsünü En İyileştirilmiş olarak değiştirin.

Bu ayarları başlatmak, önyükleme süresini yavaşlatırken (sonuçlar, uygulamalara bağlı olarak değişiklik gösterecektir), aynı uygulamaları veya dosyaları bir demet her sabah ayrı ayrı başlatmanın sıkıcı sürecinden güzel bir çözüm..

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PC & WEB ÇÖZÜMLERİ, Windows 10, uygulama, dosya]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU