1 Ağustos 2017 Salı

PROGRAM TAVSİYESİ : Windows için Ücretsiz IP Alt Ağ Hesap Makinesi Yazılımı

Windows için Ücretsiz IP Alt Ağ Hesap Makinesi Yazılımı

NOT : İNDİRMEK İÇİN PROGRAM ADI BAŞLIĞINA TIKLAYINIZ.

Bu makalede, Windows için 5 ücretsiz IP alt hesap makinesi yazılımının bir listesini derledim. Bu IP alt hesap hesaplayıcıları, bir alt ağdaki her bir ana bilgisayarın IP adreslerinin bir listesini, Alt Ağ Kimliğini (ağ kimliği) ve oluşturabileceğiniz maksimum alt ağ sayısını görüntüler. En iyi yanı, çoğunun bile bu IP adreslerini HTML, PDF, TXT dosyaları gibi dışa aktarmanıza veya doğrudan Windows panoya kopyalamanıza izin vermesidir. Hepsinin kullanımı çok kolay ve IP adresi, gereken maksimum ana bilgisayar sayısı, vb. Parametrelerin bir çiftini belirtmeniz yeterlidir ve daha sonra tüm kullanıcılara atayabileceğiniz ana bilgisayarların ve IP adres aralığını gösterecektir Bir alt ağdaki ana makineler.

Bu IP Subnet hesaplayıcılarından bazıları gelişmiş olanlardır ve ayrıca CIDR’yi hesaplamanıza, IP adreslerini ikili, noktalı onaltılık gibi farklı gösterimlere dönüştürmenize izin verir.

Şimdi, Windows için bu 5 ücretsiz IP alt hesap hesaplama yazılımını kullanarak alt ağları nasıl hesaplayabileceğinizi göreceğiz:

01 | Bitcricket IP Calculator

Bitcricket IP Calculator, ücretsiz bir IP alt hesap makinesi hesap makinesidir. Bu ücretsiz alt ağ hesap makinesi yazılımı, oluşturabileceğiniz bir dizi alt ağ görüntüleyecektir. Ayrıca, her bir alt ağ kimliği, her alt ağdaki IP adresi aralığı ve her bir alt ağın yayın adresi gibi diğer yararlı bilgileri hesaplar ve görüntüler. Size, bu alt ağ adresleri listesini verme seçeneğini vermez, diğer alt ağ hesaplayıcıları gibi bu makalenin ilerisinde de dahil edebilirsiniz.

Bu ücretsiz alt ağ hesap makinesini kullanarak alt ağ adreslerini hesaplamak oldukça kolaydır. Yukarıda verilen bağlantıyı indirin ve yükleyin. Açın ve yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi ana arayüzünü göreceksiniz. Alt ağları hesaplamak için Alt Ağlar sekmesine geçin ve bir IP adresi belirleyin. Bir IP adresi belirledikten sonra, alt ağlar, ana bilgisayar bitleri, maksimum ana bilgisayarlar, maksimum sayıda alt ağ ve alt ağ maskesi gibi alt ağları hesaplamak için gereken diğer parametreleri belirtin. Ardından, girişlerinize göre kendi ana arayüzünde alt ağların ve diğer ayrıntıların bir listesini görüntüler. Alt ağları hesaplamak için herhangi bir düğmeye basmanızın gerekmediğini lütfen unutmayın, alt ağ adreslerini girişlerinize göre otomatik olarak görüntüler. Dolayısıyla, bu ücretsiz alt ağ hesaplayıcısındaki girişi her değiştirdiğinizde sonuçlar otomatik olarak değişir.

Ayrıca, IP adreslerini bir gösterimden ikili, noktalı ondalık, onaltılık, vb. Gibi diğerine dönüştürebilir ve CIDR’yi hesaplayabilirsiniz.

02 | IP Subnet Calculator

IP alt hesap makinesi Windows için bir başka ücretsiz alt hesap hesap yazılımıdır. Oluşturabileceğiniz toplam alt grup sayısını ve IP adreslerini söyleyecek olan çok basit bir alt hesap makinasıdır.

Yukarıda verilen bağlantıyı indirin ve yükleyin. Ardından, ana arayüzünde (yukarıda gösterildiği gibi), IP yapılandırması bölümünde bir IP adresi belirtin ve Netmask-Configuration bölümünde Netzmask (Netmask / Alt ağ maskesi) belirtin. Şimdi, Başlat düğmesine tıklayın, ardından oluşturabileceğiniz toplam alt grup sayısını hesaplar ve görüntüler; ayrıca, bu Alt Ağların Kimliğini Mevcut Alt Ağlar bölümünde görebilirsiniz. Ayrıca, toplam müşteri adresi ve yayın adresi gibi diğer yararlı bilgiler de görüntüler.

03 | Advanced IP Address Calculator

Gelişmiş IP Adresi Hesaplama Windows için başka bir ücretsiz alt hesap hesap yazılımıdır. En iyi yanı, IP adresini, bir alt ağdaki her bir ana bilgisayara atayabileceğiniz bir dizi IP adresi ve her bir alt ağın yayın adresi gibi her alt ağdaki bilgileri görüntüleyeceğidir. Ayrıca, alt ağ bilgilerini panoya kopyalama seçeneğini de verir.

Yukarıda verilen bağlantıyı indirin ve yükleyin. Bundan sonra açın ve yukarıda eklenen ekran görüntüsünde gösterildiği gibi ana arayüzünü göreceksiniz. Şimdi, sadece IP adresini belirtin ve otomatik olarak alt ağlar bilgisini hesaplar. Alt ağ bitleri, maske bitleri, maksimum alt ağlar ve maksimum ana makineler de belirtebilirsiniz. Bu parametrelerin her birini belirledikten sonra, otomatik olarak alt ağ bilgisi bilgisini hesaplar ve sonuçları günceller. Alt arabirim kimliğini ve yayın adresini ana arabirimden izleyebilirsiniz. Kimlik numarası, IP adresi aralığı ve yayın adresi gibi her bir alt ağdaki bilgileri görüntülemek için, ana arayüzde Yayın adresinin hemen yanında görünen “arama / büyüteç” simgesini tıklayın. “Panoya kopyala” düğmesine tıklayarak panoya kopyalayabilirsiniz.

04 | TechExams.net- IP Subnet Calculator

TechExams.net- IP alt hesap makinesi, listemdeki başka bir basit IP alt hesap hesap yazılımıymış. Bu makaledeki diğer alt ağ hesaplayıcıları gibi oluşturabileceğiniz toplam alt ağ sayısını da hesaplar ve bu alt ağların her birinin bilgilerini görüntüler. Her bir alt ağ kimliği, alt ağdaki ilk ve son ana bilgisayarın IP adresi ve bu alt ağların her biri için yayın adresi görüntüler.

Yukarıda verilen bağlantıyı kullanarak indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Ana arayüzü yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterilmektedir. Bir IP adresi belirtmeniz ve ardından “Tüm alt ağları hesapla” düğmesini tıklatmanız gerekir. Ardından, ağdaki toplam alt grup sayısını ve “Bu ağdaki alt ağlar” ve “Ağ başına barındırıcılar” açılır listesinden alt ağa göre ana bilgisayarları görüntüleyecektir.

Ayrıca, bu ağdaki önek, alt ağ maskesi, alt ağları ve alt ağ parametreleri başına barındırıcıları değiştirebilir ve bu ücretsiz alt ağ hesaplayıcısı, diğer parametreleri girişlerinize göre otomatik olarak ayarlar.

05 | Advanced Subnet Calculator

Gelişmiş Alt Ağ hesaplayıcı, bir alt ağdaki her bir ana bilgisayarın toplam alt ağ sayısını ve IP adresini hesaplayan başka bir gelişmiş IP alt hesap hesaplama yazılımıdır. En iyi yanı, alt ağ bilgilerini TXT, RTF, PDF, HTML ve MHTML dosyası olarak vermenize izin verir. Ayrıca CIDR’yi, klasik alt ağları hesaplamak ve IP adresi ayrıntılarını bulmak için kullanabilirsiniz.

Yukarıda verilen bağlantıyı indirin ve yükleyin. Bu ücretsiz alt hesap makinesini kurduktan sonra, açın ve ana arayüzü, yukarıda eklenen ana ekran görüntüsünde görüldüğü gibi göreceksiniz. Subnet Addresses sekmesine geçin ve bir IP adresi, alt ağ maskesi belirtin ve Generate Addresses düğmesini tıklayın. Daha sonra alt ağları hesaplar ve bir alt ağdaki her bir ana bilgisayarın IP adresini görüntüler.

Alt ağ bilgi listesini dışa aktarmak için, arabiriminin üstünde görünen Dışa Aktar düğmesine tıklayın ve ardından bir dosya biçimi seçin. Kopyala düğmesini tıklayarak doğrudan IP adresleri listesini panoya kopyalayabilirsiniz.

Bu yazıda size alt ağ bilgi hesaplamak ve bazıları bile vermek için izin 5 ücretsiz IP alt hesap hesaplama yazılımı size tanıttı. Gelişmiş alt ağ hesaplarını arıyorsanız, Advanced IP address calculator (Gelişmiş IP adresi hesaplayıcı) ve Advanced Subnet calculator (Gelişmiş Subnet hesaplayıcı) ile birlikte gitmenizi tavsiye ederim çünkü CIDR’yi hesaplamanıza ve IP adreslerini farklı gösterimlere dönüştürmenize izin verirler.

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Windows, Ücretsiz, IP, Alt Ağ, Hesap Makinesi, Yazılım]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU