1 Ağustos 2017 Salı

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ : BIOS Yedekleme nasıl yapılır ?

BIOS Yedekleme nasıl yapılır ?

BIOS veya Temel Giriş / Çıkış Sistemi ve ayrıca Sistem BIOS’u, ROM BIOS’u veya PC BIOS’u olarak bilinir ve PC’de önyükleme işlemi sırasında (açılış başlatma) kullanılan bir yazılım türüdür. BIOS belleği kişisel bilgisayarlara dahildir ve güç açıkken çalıştırdıkları ilk yazılımdır.

BIOS’un temel amacı sistem donanım bileşenlerini başlatıp test etmek ve bir yığın bellek aygıtından bir önyükleme yükleyicisi veya işletim sistemi yüklemektir. Dolayısıyla, PC’nizdeki BIOS çalışmıyorsa, PC’yi önyükleyemeyeceksiniz ve üreticilerin bazıları BIOS’u indirmeyi teklif etmemelisiniz. Bu nedenle BIOS’u yedeklemeniz her zaman iyidir.

BIOS Yedekleme nasıl yapılır?

BIOS Backup Toolkit, BIOS’unuzu yedekleyebilen taşınabilir bir araçtır.

Not: Antivirüs araçlarından bazıları, bu aracı, yazarın yaptığı dosyaya yönelik programlama nedeniyle kötü amaçlı yazılım olarak rapor eder. Aracı kullanırken dikkatli olmanızı öneririz.

Aracı indirdikten sonra yönetici olarak çalıştırmanız ve uygulamanın BIOS’u okumasına izin vermeniz gerekir.

BIOS’u başarıyla okudumunda, yedekleme düğmesini tıklatabilirsiniz. BIOS’u nereye kaydetmek istediğinizi sorar. Kaydettiğinizde, BIOS, .ROM dosyası olarak yedeklenir.

Bu uygulama tüm BIOS’larda çalışmayabilir, birkaç PC’de test edilmiş ve mükemmel bir şekilde çalıştı. Yedeğiniz varsa ve BIOS’ta bazı sorunlarla karşılaşırsanız, AFUDOS.exe’yi kullanın ve geri yüklemek için bir USB önyüklenebilir ve çalıştır komutu oluşturabilirsiniz.

Universal BIOS Backup Tool yazılımı indir

[status draft]

[nogallery]

[geotag on]

[publicize off|twitter|facebook]

[category teknoloji]

[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, BIOS, Yedekleme]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU